Ahad, 10 Jun 2012

KERABU BEBOLA SAYURAN

Wah..Ini resepi paling Mudah...hehehe...berwarna-warni pemikat selera..Bunga kantan tu wangi..Sedapnya...Meh kita cuba..;)





Waktu memasak : 10 minit
Saiz hidangan : 2 orang


BAHAN-BAHAN:
  • 5 biji bebola sayuran
  • 1 kuntum bunga kantan | dihiris halus
  • 2 keping daun limau purut | dihiris halus
  • 2 tangkai cili padi merah | dihiris halus
  • 2 tangkai cili padi hijau | dihiris halus
  • 1 tangkai daun bawang | dihiris halus
  • 10gm nanas dalam tin | dihiris
  • 5 biji limau kasturi | diambil jusnya
  • Garam dan gula secukup rasa

CARA MEMASAK:
  1. Di dalam sebuah bekas, campurkan bebola yang telah direbus bersama bunga kantan, daun limau purut, cili padi, daun bawang, nanas, dan jus limau kasturi. Gaul rata.
  2. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Hidangkan dan sedia dinikmati.



Tiada ulasan:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About